Qui som?

Es Castellet és la revista de Bunyola des de l’any 1968. Des de 1986 és editada pel Col·lectiu Cultural Sitja.

La revista pren el nom d’un emblemàtic penyal bunyolí: el Castellet, i és hereva del mural informatiu que es publicà mensualment al poble entre els anys 1952 i 1955.

Durant aquests anys, Es Castellet ha tengut com objectiu fonamental informar sobre la realitat i la història de Bunyola.  Ha prioritzat diversos interessos segons l’època (història, canvis socials, culturals, econòmics i polítics, ecologisme i natura, literatura i opinió, patrimoni…). Prop de tres-centes persones han participat en algun moment en l’elaboració d’Es Castellet des que s’inicià fa quaranta-set anys.

L’evolució d’Es Castellet ha intentat seguir el ritme de l’evolució social i tecnològica viscuda en els darrers decennis. Des dels inicis amb el ciclostil fins a la impremta i la informàtica passant per la màquina d’escriure i les fotocòpies. Des de l’empara eclesiàstica i l’autocensura forçada fins a la recuperació de les arrels i el compromís amb el país. Des de la periodicitat mensual o bimestral fins a l’accés immediat l’actualitat de Bunyola, a qualsevol moment i des de qualsevol lloc del món, com ocorre ara amb aquesta pàgina web i amb les xarxes socials.

El gener de 2013 la revista Es Castellet fou guardonada amb el premi de Conservació del Patrimoni ARCA, en reconeixement a la feina feta favor de la conservació, divulgació i protecció del patrimoni de Bunyola.

Durant l’acte de lliurament del Premi, ARCA definí la revista amb aquestes paraules: “Es Castellet és més que una revista. [..] És un òrgan viu d’un poble que batega al ritme de les necessitats i de la il·lusió, de l’inconformisme i de la participació de la gent”.


Fundadors

Joan Parets Serra i Joan Palou Morro

Col·lectiu Cultural Sitja

President: Jaume Mateu i Martí

Coordinadors

Jaume Mateu Verdera i Bàrbara Suau Font

Disseny de la web

Miquel Àngel Cabot Nadal