L’escola Mestre Colom celebra el Dia de la Pau amb un ‘Flashmob’


Dimecres 31 de gener l’escola Mestre Colom de Bunyola celebrà el Dia de la Pau i amb un flashmob protagonitzat pels alumnes de 5è i 6è.

Un flashmob és una interrupció de la vida quotidiana mitjançant un ball. Durant el temps d’esplai, al pati, mentre els companys jugaven, els grups de cinquè i sisè i diversos mestres, situats estratègicament entre els alumnes més petits, començaren a ballar la cançó Obriu les portes, de Txarango, que reflexiona sobre la gran odissea dels nostres dies: la dels refugiats, les persones que han de fugir de ca seva a causa de la fam i la guerra cercant una nova vida, i que ho tenen molt difícil tant durant la fugida com als països on arriben.

Els alumnes de cinquè i sisè ballaren el flashmob tant al pati d’Educació Primària [vegeu el vídeo a dalt] com al d’Educació Infantil [vídeo a baix], davant la sorpresa dels infants d’entre tres i deu anys. Posteriorment, a les aules, s’aprofità la lletra de la cançó per parlar sobre la situació dels milers de persones que parteixen de ca seva fugint de guerres, persecucions, pobresa i misèria.