L’encesa de les torres de defensa per als drets humans, a Bunyola

El passat divendres 26 de gener tengué lloc a la Sala Gran de la Rectoria la conferència Talaies de Mallorca: Torres de defensa pels drets humans, a càrrec de Pep Lluís Pol, professor de Matemàtiques de l’IES de Marratxí. L’acte fou organitzat per l’Associació J. Koslowsky.

Pep Lluís Pol explicà la iniciativa de l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM_XEIX de fer senyals de fum i lluminosos des de les talaies de la costa de Mallorca en defensa dels drets humans, duita a terme el 7 de gener de l’any passat. Pol parlà de la història del sistema de senyals de les torres de defensa i explicà l’organització i els objectius de l’encesa dels senyals des de les torres feta el 2017. També es projectaren imatges i un vídeo sobre l’encesa de les torres de defensa per als drets humans. En aquesta iniciativa participà el bunyolí Jaume Pau Mateu Palou, director de l’IES de Marratxí i membre de la comissió organitzadora de la iniciativa.

La segona encesa de les talaies de la costa en defensa dels drets humans tengué lloc el passat 13 de febrer, aquesta vegada organitzada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, i s’hi afegiren diversos municipis de l’interior de l’illa, que feren senyals de fum des de castells i campanars.