Les barreres del túnel s’aixecaran a les 00 hores de dia 29 de desembre

El túnel de Sóller aixecarà les barreres del peatge el proper 29 de desembre a partir de les 00 hores (la nit de dia 28 a dia 29).

Després que el passat 14 de desembre el Consell de Mallorca anunciàs que el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) havia estimat el seu recurs contra la suspensió del rescat que havia sol·licitat l’empresa concessionària, la institució insular du a terme els darrers tràmits administratius que conclouran amb l’aixecada de barreres divendres de la setmana que ve.

El Consell també ha anunciat que el cost del rescat s’ha hagut de tornar a calcular perquè els 17,4 milions eren amb data a 1 de setembre d’enguany. Amb la nova data, el rescat ascendeix a 16.288.200,50 euros. Per a arribar a aquest xifra, simplement s’ha disminuït el nombre de dies que el túnel serà gestionat directament per la institució insular.

El divendres, 22 de desembre, el ple del Consell tornarà a aprovar l’acord de rescat amb el cost modificat. Posteriorment, es tramitarà el pagament a l’empresa i dia 28 de desembre, els tècnics del Consell duran a terme l’acta de recepció de les instal·lacions.

El mateix dia també es formalitzarà el contracte nou de manteniment dels túnels de Sóller i de sa Mola. Aquest contracte ja va ser adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) CITELUM-COMSA el passat mes d’agost, tot i que es va haver d’aturar amb la suspensió cautelar del rescat.

L’aixecada definitiva de barreres del túnel suposarà el final de l’únic peatge de les Illes Balears. Entitats de Sóller i Bunyola –especialment l’Associació de Veïns– han lluitat des de fa anys per aconseguir-ho.

[A la imatge de dalt, una de les manifestacions per reclamar la gratuïtat del túnel]