La conferència de presidents a Raixa, darrer acte de Biel Barceló com a vicepresident

La cinquena conferència de presidents celebrada a la finca pública de Raixa (Bunyola) dia 13 de desembre va ser el darrer acte de Biel Barceló com a vicepresident i conseller de Turisme del Govern.

La dimissió de Barceló es va anunciar l’horabaixa del mateix dia, un dia després que Diario de Mallorca hagués fet públic que havia viatjat a Punta Cana en unes vacances pagades per Air Europa i convidat per un programa de Canal 4.

La trobada a Raixa entre la presidenta Francina Armengol, diversos consellers del Govern, i els presidents dels quatre consells insulars va estar marcada per la notícia que el mateix dia faria dimitir Barceló.

Biel Barceló, segon per l'esquerra, durant la reunió a Raixa.
Biel Barceló, segon per l’esquerra, durant la reunió a Raixa.

En la cinquena conferència de presidents s’acordaren diversos punts, entre els quals destaquen els traspassos de competències a les institucions insulars. Així, el Consell de Mallorca assumirà competències de litoral, joventut, igualtat i promoció turística abans del final d’aquesta legislatura.

La més inmediata serà la de promoció turística. També en els primers mesos de 2018 es tansferirà joventut. El calendari acordat per Miquel Ensenyat i Francina Armengol també inclou el traspàs de les competències autonòmiques sobre el litoral.