ATENCIÓ | Canvis pel mal temps a la Tramuntana Travessa: els corredors de la 124 també sortiran de Bunyola

ACTUALITZACIÓ (Divendres, 1 de desembre, 18:00h)

Tots els corredors (54km i 124km) sortiran de Bunyola

L’organització de la Tramuntana Travessa ha emès un nou comunicat aquest divendres horabaixa en el qual anuncia que per les previsions meteorològiques adverses es veu obligada a suspendre la part nocturna de la prova de 124km, que havia de sortir de l’Arracó. Per això, tots els corredors (tant de la prova de 124km, com de la de 54km) sortiran de Bunyola. Els primers ho faran a les 8 del matí de dissabte, i els segons, una hora més tard, a les 9.

Aquí teniu el comunicat complet:

3r COMUNICAT DE L’ORGANITZACIÓ DE LA TTCMM 2017 I 1/2TTCMM 2017

Després de la reunió mantinguda avui mati a les 13:00hrs al SEIB112, a Palma, on han participat els diferents cossos de seguretat i altres entitats, com l’agència meteorològica, s’ha procedit a avaluar l’estat de la situació respecte als riscos que afrontem davant l’episodi del present cap de setmana.

L’organització de la TTCMM, reunida amb la comissió esportiva i d’acord amb el reglament, pren la decisió de variar el tram nocturn de la TTCMM i la seva sortida des de s’Arraco.

Aquesta decisió es fonamenta amb els següents condicionants:

L’organització, prioritza davant qualsevol element la seguretat dels participants.

Per la nit de divendres a dissabte s’esperen sensacions tèrmiques de -7º, vent de 60km/h i diferents episodis de pluja, calabruixi aparell elèctric.

Els serveis de seguretat i carreteres de l’administració pública prioritzen la seva atenció (com es lògic) a donar cobertura d’accés i circulació als nuclis urbans per sobre de les altres demandes de resposta.

Les circumstàncies meteorològiques poden provocar en alguna circumstància que l’accés per carreteres sigui dificultòs (presència de despreniments, arbres i brancal, neu o gel…) i per tant que els vehicles d’emergències (ambulàncies, transport, etc.) no puguin assegurar la seva accessibilitat.

Per tot això, es convoca a tots els corredors (TTCMM124 i 54) a sortir des de Bunyola, a les 8:00h els de les la modalitat 124, i a les 9:00h als corredors de la 54.

Les bosses de vida de la 124 es deixaran a Pollença ja que no es pot assegurar que puguin estar a disposició dels corredors ja que els talls de carreteres seran variables.

També l’organització amplia el temps de pas per a tots els corredors fins a les 22.00hrs.

Els temps de pas límit per a tots els participants seran: Orient 11:30, Tossals Verds 14:00. I Son Amer 18:30, l’arribada a les 22:00 a Pollença.

Bunyola serà aquest dissabte, 2 de desembre, el punt de sortida de la prova de 54 quilòmetres de la Tramuntana Travessa.

Els corredors sortiran de la Plaça a les  8 del matí en direcció a Orient. El recorregut previst és Bunyola – Camí del Grau –Penyal d’Honor – Les Clavagueres (la Beata) – Salt del Freu – Pas de l’Estaló – Orient – Coma-sema – Coll del Bosc – Túnels – Tossals Verds – Font del Prat – Coll del Prat – Coll del Telègraf – Galileu – Voltes d’en Galileu – Son Massip – Lluc – Son Amer – Coll Pelat – Binifaldó -Vall d’en Marc – Pi de Son Grua – Pollença.

Recorregut-1-2TTCMM2017

Perfil-MITJA-TTCMM.gpx_

La prova llarga, de 124 quilòmetres, sortirà de l’Arracó i també passarà per diversos punts del municipi: entrarà des de Valldemossa per Pastoritx i recorrerà Raixeta – Raixa – Bunyola (rodona de Can Penasso) – Camí del Grau –Penyal d’Honor – Les Clavagueres (la Beata) – Salt del Freu – Pas de l’Estaló – Orient – Comassema – Coll des Bosc. També acabarà a Pollença. En aquesta categoria, a Bunyola hi haurà un punt d’avituallament.

Recorregut-TTCMM-2017 AVITUALLAMENTS-I-CONTROLSv4.gpx_

La Tramuntana Travessa és organitzada per diversos clubs esportius i Es Pedal s’encarrega de l’organització de la prova al municipi. L’edició de l’any passat ja va passar per Bunyola.

Les males previsions meteorològiques per al cap de setmana, amb l’anunci de pluja i fort vent (amb possibilitat de neu a partir de 400 metres), han obligat els organitzadors a emetre un comunicat mitjançant el qual informen els participants que el material previst inicialment com a recomanat passa a ser obligatori en totes les modalitats de la carrera: Guants, roba tèrmica que cobreixi les extremitats, buff/gorra, 2 barretes + 1 gel amb el dorsal marcat, telèfon mòbil amb bateria al 100% de càrrega, frontal i llum posterior amb bateries de recanvis (piles) marcades amb el nombre de dorsal, tassó, xiulet, manta tèrmica (1’40x2mts) i jaqueta que suporti el mal temps de muntanya amb membrana impermeable de 10 mil Schmerber i transpirable amb un Ret inferior a 13.

A més, l’organització es reserva el dret de modificar en part el recorregut d’acord als avisos meteorològics actius de l’Agència Estatal de Meteorologia i les alertes activades per la Direcció General d’Emergències del Govern de les Illes Balears.