Les focateres de la revetla de Santa Catalina escalfen Bunyola

El divendres 24 de novembre nombrosos veïns del poble celebraren la revetla de Santa Catalina amb les tradicionals focateres a diversos carrers.

Hi hagué focateres a la plaça d’Andreu Estarellas, al carrer Mestre Colom, al camí de Caubet, al Garrigó,  a Cal Valencià o creu d’en Borrelló (carrer de Santa Catalina Tomàs o carrer Nou), a les escalonades del carrer de l’Aigua, al carrer d’Orient, al carrer dels Germans Cabot i a la plaça del Rector Masroig. Enguany no hi hagué focateres ni a la Plaça ni al carrer de Sant Pere (vora Son Murta), on en els darrers anys era costum encendre’n.

Les focateres s’encengueren a entrada de fosca i els veïns soparen plegats d’embotits i carn torrats; en alguna també  hi torraren esclata-sangs i altres bolets. Com sempre ha estat tradició a les focateres bunyolines, hi hagué gloses i ximbombes, especialment a la de Cal Valencià. Enguany, però, hi hagué també un duo de guitarres amb cançons de serenates i havaneres.

Els nins foren protagonistes de la majoria de focateres. Al carrer dels germans Cabot s’encengué una ‘focatereta’ aposta per als infants.

[FOTOS: Xisca Quetglas i Bàrbara Suau Font]