Nívola Uyá presenta el còmic ‘Clara Hammerl. Caminant per la igualitat’

La il·lustradora bunyolina Nívola Uyá és l’autora del còmic Clara Hammerl. Caminant per la igualitat, editat pel Consell de Mallorca en el marc de la campanya ‘Mallorca té nom de dona’.

El llibre, que és el segon número de la col·lecció després del títol dedicat a Catalina Homar, es va presentar a Pollença dins el programa de la XXXVI Fira d’Artesania d’aquell poble. L’edició fa part de la programació de l’Any de Clara Hammerl, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença i de Caixa Colonya.

Portada del còmic de Nívola Uyá.
Portada del còmic de Nívola Uyá.

“El que no s’anomena no existeix i a Mallorca ens hem adonat que moltes de les dones que han estat importants per la nostra història han estat oblidades i no formen part del nostre dia a dia, com altres homes il·lustres que donen nom a carrers, places i centres educatius”, afirmà Jesús Jurado, vicepresident del Consell, durant la presentació, a la qual també assistiren el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón.

Clara Hammerl (Bromberg, Prússia, 15 de març del 1858 – Rufino, Argentina, 9 d’octubre del 1931) és reconeguda per la seva tasca en el món de l’educació i també com pionera en dirigir una entitat bancària, com va ser Caixa Colonya. Durant l’any de Clara Hammerl s’han realitzat nombrosos actes commemoratius al voltant de la seva persona i professió: taules rodones, la presentació de la seva biografia i el còmic de Nívola Uyá, entre d’altres, per tal de difondre la seva vida i fites .