Nicolau Colom rep un premi del Consell de Mallorca

El diumenge 1 d’octubre el bunyolí Nicolau Colom Martí (Bunyola, 1926), de 91 un anys, fou premiat pel Consell de Mallorca en el Certamen d’Arts Gent Gran 2017, organitzat pel Departament de Participació Ciutadana i Presidència de la institució insular.

Nicolau Colom fou guardonat amb el segon premi de l’apartat de reconeixement a les persones de major edat que han participat en el certamen, per la seva actuació com a solista de la Coral l’Auba del club de Gent Major de Bunyola en alguns concerts de trobades de corals de gent gran de l’illa.

La trajectòria musical de Nicolau Colom començà a la seva infantesa quan fou cantadoret de ‘l’escolania’ encarregada dels cants litúrgics de l’església, on aprengué a cantar la Sibil·la, que interpretà de nin. Continuà cantant primer al Cor Parroquial o ‘Cor d’homes’  i després al Cor Parroquial Mixt i a la Coral Polifònica de Bunyola. També formà part de la Rondalla Clàssica (1940-1969), a la qual tocava el llaüt. Com a cantant de cant gregorià fou membre fundador de l’Schola Gregoriana de Mallorca.

En els darrers anys sol cantar com a solista convidat per la Coral Polifònica o per la Coral l’Auba en alguns concerts, com féu durant les festes de Sant Mateu a l’Homenatge a la Vellesa el passat mes de setembre, durant les quals també va fer una exposició. Nicolau Colom és autor també del treball Els cants Parroquials a Bunyola durant els anys 1935-1960, comunicació inèdita de les I Jornades d’Estudis Locals de Bunyola.

IMG_0974