El rector Antoni Cañellas s’acomiada de Bunyola a la missa de Sant Mateu

El fins ara rector de Bunyola, Antoni Cañellas, s’acomiadà del poble durant la missa de Sant Mateu.

El passat 7 de setembre, l’aleshores administrador apostòlic de Mallorca i avui ja bisbe de l’illa, Sebastià Taltavull, anuncià diversos nomenaments i canvis de parròquia de rectors de tota l’illa, entre les quals hi havia els de Bunyola i Palmanyola.

Antoni Cañellas, rector del poble des de fa tres anys, ha estat nomenat nou rector de les d’Esporles, Estellencs i Banyalbufar. El substituirà Marià Gastalver Martín nomenat rector solidari i moderador d’un grup de religiosos format també per Miquel Mulet Bujosa (rector solidari), Francesc Joan Bernabéu Bonet (vicari parroquial) i Toni Moreno Bernat (diaca) que a partir d’ara s’encarregaran de les parròquies de Sóller, l’Horta, el Port de Sóller, Biniaraix, Fornalutx, Palmanyola i Bunyola.

El canvi de rector també afecta la parròquia de Palmanyola, d’on ha estat rellevat Ricardo Ramos, a partir d’ara serà vicari de les parròquies de l’Arenal, Badies, les Meravelles, el Coll d’en Rabassa, Can Pastilla i el Molinar. A més, l’exrector Llorenç Lladó ha estat adscrit a les parròquies de l’Arxiprestat Miramar-Vall de Sóller, del qual fan part de les de Bunyola i Palmanyola.

Antoni Cañellas s’acomiadà dels feligresos durant la missa de Sant Mateu, concelebrada amb altres deu capellans, entre ells el seu substitut Marià Gastalver i diversos religiosos bunyolins i excapellans del poble. La missa acabà amb el lliurament d’un obsequi al fins ara rector i amb la veneració de la relíquia del patró de Bunyola.

La celebració religiosa comptà amb la participació de la Coral Polifònica i de l’Escola de Ball. A més, s’hi estrenà la nova il·luminació de l’altar major.

Dies abans, també havia aprofitat l’Homenatge a la Vellesa per dirigir-se als feligresos. Antoni Cañellas serà rector de Bunyola fins el proper 30 de setembre. Dia 1 d’octubre a la missa de les 11 hores es farà la cerimònia d’entrada del nou rector.

Dia 29 de setembre, la Parròquia de Sant Mateu ha organitzat un sopar de comiat al rector obert a tothom que hi vulgui assistir.

Una vegada acabada la missa de Sant Mateu, els Gegants de Bunyola li dedicaren un ball davant l’església.

 

Més informació:

–Tots els actes de Sant Mateu 2017, aquí.