La Correguda en Roba Interior 2017 de Bunyola allunya la tempesta

En el vídeo que anunciava la festa, en Lluís estava preocupat perquè la previsió del temps deia que plouria. Però en el mateix anunci ja li advertien que, com diu la cançó oficial, “maldament enguany faci tempesta” la Correguda no se suspendria.

I si, després de la tempesta del matí i el migdia, qualcú passava pena que enguany no hi hagués Correguda en Roba Interior, anava ben errat. Al final va ser la Correguda, la que espantà la tempesta. Fins i tot el sol va fer acte de presència a l’acte més multitudinari de Sant Mateu.

La gent arribà a poc a poc a la Plaça, però en el moment de l’inici de la festa, ja estava plena de gom a gom. Com és habitual, cervesa de franc per als participants, enguany amb el tasser col·locat en una nova ubicació –devora la sagristia– i pendents del pregó que dóna inici a la celebració. Després de ser cada any l’animador oficial de la festa, en aquesta edició l’honor de ser-ne el pregoner va ser per a Toni Muntaner, Xango, que va quedar literalment sense roba damunt l’escenari [vegeu el pregó al vídeo de dalt].

Quan va acabar, Pau Debon va interpretar la cançó oficial de la Correguda, estrenada l’any passat i es va donar la sortida a la prova amb la tradicional traca.

Els participants varen recórrer els mil metres de circuit pels carrers de Bunyola sota l’atenta mirada de centenars de persones de públic que no perdien detall. Després, es lliuraren els premis i la festa continuà a la Plaça.

El batle de Bunyola, Andreu Bujosa, enguany tampoc es va voler perdre la Correguda i, com cada any, hi participà amb un disseny creat per l’Associació de Randeres i Brodadores de Bunyola.

Com és habitual, la Correguda havia tengut un preludi el migdia amb l’anada al Castellet a cercar les bragues de la geganta Bàrbara, que s’hi havien penjat divendres durant el Xupinasso i d’inauguració de les festes.

[FOTOS i VÍDEO: Bàrbara Suau Font i Jaume Mateu Verdera]

Més informació:

–Programa de festes de Sant Mateu 2017, aquí.
–Tots els actes de Sant Mateu 2017, aquí.