Nicolau Colom exposa dibuixos i aquarel·les per Sant Mateu

Nicolau Colom Martí, de la Saboneria (Bunyola, 1926) inaugurarà una exposició de dibuixos a l’antiga posada de l’Alqueria d’Avall (carrer de Sant Pere, núm. 2) aquest divendres, 15 de setembre, a les 20:30 hores.

Nicolau Colom, que té 91 anys, mostrarà als visitants de l’exposició els dibuixos de portals i d’objectes de casa que ha anat fent durant els darrers anys. Molta gent recorda haver vist en Nicolau al nucli històric del poble, assegut davant un portal antic, dibuixant-lo a la seva llibreta. Ara Nicolau exposa una selecció dels setanta-set portals que dibuixà a llapis durant dos anys, entre el maig de 2011 i el junt de 2013. Cada portal dibuixat va acompanyat d’una petita explicació sobre la història de la casa o de la gent que hi va viure.

L’exposició de dibuixos de Nicolau Colom també tendrà una mostra titulada Coses de casa, on s’exposen quinze aquarel·les d’objectes casolans.

L’exposició romandrà oberta durant les festes de Sant Mateu, entre el 15 i el 24 de setembre amb el següent horari: inauguració: divendres dia 15 a les 20:30 hores; dissabtes, diumenges i dia de Sant Mateu: matins d’11 a 13:30 hores; horabaixes de 18 a 20:30 hores; dies feiners: horabaixes, de 18 a 20:30 hores.

cmbbaklbeanaiiab

91 anys ben actius

Nicolau Colom, treballà  de pèrit industrial químic a la fàbrica familiar de sabons El Nido fins que aquesta tancà l’any 2001. És Mestre Artesà Saboner i sempre s’ha mostrat interessat per tota casta de manifestacions culturals. Ha estat membre de diverses associacions de Bunyola: la Rondalla Clàssica, el Cor Parroquial, la Coral Polifònica i el Teatre de Bunyola. Com a cantant de cant gregorià fou membre fundador de l’Schola Gregoriana de Mallorca. En la seva faceta d’actor cal destacar la seva participació a la pel·lícula El mar.

L’any 1997 fou el pregoner de les festes de Sant Mateu i des de l’any 2005 és col·laborador de la revista Es Castellet. Ha publicat dos llibres: Anecdotari popular bunyolí. Anys 40 (editat pel Col·lectiu Cultural Sitja, 2006) i Vivències a la Presó de Palma. Contades per un voluntari de Pastoral Penitenciària (editat per Lleonard Muntaner, 2016). També ha escrit diverses obres inèdites, sobretot cròniques de viatges i nombroses gloses.

Actualment, a l’edat de 91 anys, encara dibuixa, pinta, escriu, toca el llaüt, i col·labora amb l’escola Mestre Colom, amb la Coral l’Auba i amb Es Castellet i sempre que pot participa a les activitats culturals del poble. A més, com a membre de la Pastoral Penitenciària, cada diumenge fa de voluntari a la presó de Palma.

Nicolau
FOTO: Marian Serralta

Més informació:

–Programa de festes de Sant Mateu 2017, aquí.
–Tots els actes de Sant Mateu 2017, aquí.

Bàrbara Suau Font

Bàrbara Suau Font

Mestra i investigadora sobre història i patrimoni de Bunyola. Des de 1985, al Col·lectiu Cultural Sitja i a Es Castellet.