Canvi de rectors a les parròquies de Bunyola i Palmanyola

rectors

El Bisbe Administrador Apostòlic de Mallorca, Sebastià Taltavull, va fer públics, el passat 7 de setembre, diversos nomenaments eclesiàstics de rectors a parròquies de tota l’illa, entre les quals hi ha les de Bunyola i Palmanyola.

El fins ara rector de la parròquia de Sant Mateu, Antoni Cañellas CO, deixa Bunyola i ha estat nomenat nou rector de les d’Esporles, Estellencs i Banyalbufar. Cañellas havia arribat al poble l’any 2014 en substitució de Llorenç Lladó.

En el cas de la parròquia de Santa Maria Mare de l’Església de Palmanyola, el fins ara rector Ricardo Ramos, també ha estat substituït i a partir d’ara serà vicari de les parròquies de l’Arenal, Badies, les Meravelles, el Coll d’en Rabassa, Can Pastilla i el Molinar. Ramos va ser focus de gran polèmica fa pocs mesos quan va envestir contra el col·lectiu LGTBI durant la celebració d’un bateig, tot i que després va negar haver proferit els qualificatius que persones assistents a la celebració afirmaren haver sentit.

Segons informà el Bisbat de Mallorca en un comunicat, els dos rectors del municipi han estat substituïts per equip de quatre rectors i vicaris que es faran càrrec conjuntament de les parròquies de Sóller, l’Horta, el Port de Sóller, Biniaraix, Fornalutx, Bunyola i Palmanyola, fet que suposa la unificació de gestió d’aquestes parròquies. Els nous responsables nomenats són Marià Gastalver Martín (rector solidari i moderador), Miquel Mulet Bujosa (rector solidari), Francesc Joan Bernabéu Bonet (vicari parroquial) i Toni Moreno Bernat (diaca).

A més, Llorenç Lladó, ja jubilat i que va ser rector del poble, ha estat adscrit a les parròquies de l’Arxiprestat Miramar Vall de Sóller, del qual fan part de les Bunyola i Palmanyola.

[A la imatge de dalt: Els fins ara rectors, Antoni Cañellas i Ricardo Ramos]