Escut d’Or i Pergamí de Bunyola per a Joan Pericàs, que donarà nom al poliesportiu

L’Ajuntament de Bunyola ha distigit Joan Pericàs Riera amb l’escut d’Or i Pergamí, la màxima distinció oficial del municipi per la seva contribució decisiva a la popularització del voleibol al poble des de principis de la dècada de 1980.

A més, durant les festes de Sant Mateu, Joan Pericàs serà homenatjat: l’Ajuntament posarà el seu nom al poliesportiu municipal de Son Serra i ell llegirà el pregó de festes. Els actes se celebraran dijous dia 15 de setembre a les 19 hores i la les 20 hores, respectivament.

Joan Pericàs.
Joan Pericàs.

El reconeixement a Joan Pericàs s’aprovà en un ple celebrat dijous, 7 de setembre, en què el regidor d’Esports, Eduard Riera, va donar compte dels mèrits de l’homenatjat. El reglament d’Honors i Distincions del consistori estableix que, en aquests casos, la votació dels regidors ha de ser secreta. L’atorgament de la distició a Joan Pericàs va rebre set vots a favor i quatre abstencions.

Joan Pericàs va jugar amb el Son Amar a la divisió d’Honor durant vuit anys. La temporada 1985-86 arribà al Club Voleibol Bunyola, que un grup de bunyolins havien fundat oficialment el 27 d’octubre de 1982. La seva arribada suposà un abans i un després en la història del club.

Des d’aleshores ha estat jugador, entrenador i president de l’entitat, per la qual han passat centenars de bunyolins, especialment en els seus equips base i d’esport escolar que durant més de trenta anys han aconseguit fer del voleibol un dels esports més populars del poble.

A més d’ànima del Volei Bunyola, Pericàs també lluità activament perquè Bunyola tengués unes poliesportiu digne per a practicar aquest esport, ja que durant les primeres dècades el club va haver d’entrenar i competir al CEIP Mestre Colom, fet que no impedí que els equips aconseguissin grans fites esportives. Finalment, la construcció del poliesportiu municipal a Son Serra posà fi a la vergonyosa situació de les instal·lacions esportives de Bunyola. Ara, durà el seu nom.

Més informació:

–Programa de festes de Sant Mateu 2017, aquí.
–Tots els actes de Sant Mateu 2017, aquí.