El túnel de Sóller no podrà ser gratuït dia 1 de setembre

Tunel

La gratuïtat del túnel de Sóller haurà d’esperar per ordre judicial.

El titular del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma ha comunicat aquest divendres, 25 d’agost, al Consell de Mallorca que manté la suspensió del rescat sol·licitada per l’empresa concessionària fins que es resolgui el conflicte amb la institució insular.

El Jutjat havia enviat el passat 18 de juliol una interlocutòria de mesures cautelaríssimes en relació a la resolució administrativa de rescat del túnel que el suspenia provisionalment, una resolució judicial que avui ha estat confirmada. El jutge ha acceptat els arguments de la concessionària, que afirmava que el rescat li suposaria un dany irreparable, segons informa Diario de Mallorca.

El ple del Consell havia aprovat el rescat en un ple celebrat el passat 2 d’agost.

Recurs d’apel·lació

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell, Mercedes Garrido, ha anunciat que el Consell de Mallorca presentarà la setmana que ve un recurs d’apel·lació a l’acte judicial que paralitza el rescat.

“Aquí qui perd són els usuaris, els mallorquins i mallorquines, perquè dia 1 de setembre el túnel de Sóller no serà gratuït. I qui guanya és l’empresa, els interessos empresarials, en contra del benefici de la ciutadania”, ha dit Garrido.“No renunciarem a la demanda ciutadana ni a la decisió política. No ens quedarem sense fer res i lluitarem. Presentarem recurs i esperam que el TSJB resolgui com abans millor”, ha afegit.

Garrido ha dit que tot i que respecta l’acte no el comparteix perquè “crea indefensió al Consell de Mallorca ja que no respon a res del que se li planteja des de la institució insular”. Ha explicat que l’al·legació que es presentarà davant el TSJB es basarà en la incongruència de la resolució “que es resol en només sis línies un tema tan important i basat en fal·làcies plantejades per l’empresa”. En aquest sentit, la consellera ha explicat que tot i que l’empresa hagi d’amortitzar un crèdit de cinc milions, la institució insular n’hi pagarà 17,4 milions. A més, nega que l’extinció de l’empresa sigui immediata, tal i com aquesta defensa i es recull a la resolució.