‘La Maternitat d’Elna’, al teatre de Bunyola

El passat dissabte, 19 d’agost, el teatre municipal de Bunyola acollí la representació de l’obra La Maternitat d’Elna, el penúltim acte cultural de la programació estiuenca Bunyola a la fresca, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

Durant l’obra teatral La Maternitat d’Elna, escrita i dirigida per Joan Gomila, vuit actrius aproparen al públic el drama dels refugiats republicans que fugiren de la massacre franquista de la guerra de 1936 i foren confinats i humiliats al camp de concentració francès d’Argelès.

Dins aquella tragèdia, una mestra suïssa, Elisabet Eindenbenz, que actuà d’infermera   salvà les vides de centenars de dones embarassades refugiades provinents de la guerra civil espanyola i de la persecució alemanya dels jueus. Elisabet Eindenbenz instal·là aquestes dones a la Maternitat que impulsà a la localitat d’Elna i ajudà a néixer i a criar els seus nadons en condicions dignes.

L’obra fou representada per Mercè Rojals, Xesca Forteza, Xesca Gàndara, Maggie Adrover, Francisca Pocoví, Xisca Pérez, Joana Salas i Tonina Siquier.

En acabar, dedicaren la representació a les víctimes i famílies que patiren l’atemptat terrorista a les Rambles de Barcelona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bàrbara Suau Font

Bàrbara Suau Font

Mestra i investigadora sobre història i patrimoni de Bunyola. Des de 1985, al Col·lectiu Cultural Sitja i a Es Castellet.