Xanguito publica ‘Beix’, el seu primer disc en solitari i de descàrrega gratuïta

Uns nins juguen amb una pilota a la plaça de qualsevol poble, guaita una madona i els la pren; un famós que va de ventre o una dona molt festera. Aquestes són només algunes de les històries musicals de Beix, el primer disc del músic bunyolí Joan Muntaner, Xanguito. 

Amb la publicació d’aquest primer disc en solitari, Xanguito és ara també el nom del grup, del qual formen part, a més de Joan Muntaner, el també bunyolí Josep Castell (baix), Josep Oliver (trombó) i Pau Belenguer (bateria i percussió).

Xanguito1

El disc s’ha enregistrat entre els mesos de març i juny als estudis dels germans Damián i Carlos Tejedor (aquest darrer també viu a Bunyola) a Lloret i ha estat autoeditat juntament amb ells.

Beix és un disc que presenta una fusió energètica de rumba, swing i pop amb la qualitat literària que s’exigeix a un grup de música d’autor. Joan Muntaner té una llarga trajectòria en el món de la música. Integrant de Pirates Pirats, juntament amb el seu germà Toni Muntaner Xango, o del Muntaner Duo amb el seu cosí Miquel Muntaner, a més d’altres projectes com el Circ Bover.

El disc s’estrenà un dia abans que es pogués començar a descarregar gratuïtament amb el single Te vendré a cercar, que va ser publicat a la revista Enderrock i que compta amb la col·laboració del també bunyolí Pau Debon, excantant d’Antònia Font.

A partir de dia 5 de juliol es pot descarregar gratuïtament des de la web www.xanguito.com.

Beix ha comptat amb nombroses col·laboracions. A més de Pau Debon, hi han participat en diferents cançons els també bunyolins Toni Muntaner Xango i Toni Mondongos de Pirates Pirats i Eduard Riera, Apol·lònia, Gori Matas, Samuel Martínez, Tomeu Marroig Pujol i Mateu Canyelles. El també bunyolí Adrián Riera hi ha col·laborat en la part multimèdia, fotogràfica i en el vídeo que s’enregistrarà properament.

Entre els temes que s’hi poden trobar hi ha Madona, que Joan Xanguito ha interpretat en nombroses ocasions i amb la qual va guanyar el Concurs de Cantautors de Guiterra l’any 2010. La versió del disc Beix ha comptat amb la col·laboració dels nins del Grup de Teatre infantil de Bunyola.

El passat mes de gener Xanguito va ser seleccionat per votació popular per actuar a la revetla de Sant Sebastià de Palma i fa poques setmanes va quedar finalista del concurs ‘Música per travessar l’estiu’ d’IB3 amb el tema Xala-la.

Gaudir de la música de Xanguito és tan senzill com entrar a la seva web i descarregar el disc.