El rector de Palmanyola nega ara haver dit que els homosexuals eren “malalts mentals”

Ricardo Ramos, rector de Palmanyola, nega ara haver afirmat que els homosexuals eren “malalts mentals” durant el sermó d’un bateig dissabte passat.

Ho ha fet en declaracions als serveis informatius d’IB3, que s’han fet ressò del malestar de molts dels assistents al bateig, que expressaren les seves crítiques a les xarxes socials, tal com va publicar Es Castellet, informació de la qual es fa ressò la televisió pública de les Illes Balears.

“No ho vaig dir, en absolut, és un error. Supòs que qui ho ha dit, no ho va entendre”, afirma el rector quan li demanen si va dir que els homosexuals eren “malalts mentals”. No obstant aquesta negació, diversos assistents a la missa coincideixen a assegurar que ho va dir, tal com publicaren a les xarxes socials. Ricardo Ramos, a més, manté el seu discurs contra el col·lectiu homosexual citant Sant Pau: “Diu explícitament, i estic citant Sant Pau, ‘els homosexuals no entraran en el Regne del Cel'”, declara el religiós a IB3.

En la mateixa informació es recullen declaracions de veïns de Palmanyola, del batle, Andreu Bujosa, i del regidor Miquel Negre. EOB i PSIB-PSOE, que governen a l’Ajuntament de Bunyola, ja havien expressat el seu malestar pel sermó de Ricardo Ramos.

L’Ajuntament de Bunyola s’ha posat en contacte amb el Bisbat de Mallorca per fer-li arribar el malestar per les paraules del religiós, que es produïren un dia després que el rector de la Cabaneta (Marratxí) també realitzàs un polèmic sermó contra el col·lectiu LGTBI, el feminisme i l’avortament a la missa de la festa patronal de Sant Marçal, que també varen provocar la resposta del batle d’aquell municipi.

A més de la peça emesa als informatius de la televisió pública [vegeu-la a dalt], IB3 Ràdio també s’ha fet ressò de la informació als seus informatius, igual que els diaris Última Hora i DBalears.

Més informació: 

  • El rector de Palmanyola envesteix el col·lectiu LGTBI i provoca un escàndol durant un bateig,aquí.
  • EOB i PSIB-PSOE, contra el sermó homòfob del rector de Palmanyola, aquí.