EOB i PSIB-PSOE, contra el sermó homòfob del rector de Palmanyola

Els dos partits que integren l’equip de govern de l’Ajuntament de Bunyola, Esquerra Oberta Bunyola (EOB) i PSIB-PSOE, han criticat amb duresa el sermó homòfob que el rector de Palmanyola pronuncià durant un bateig dissabte passat aprofitant el fet que aquell dia se celebrava la festa de l’Orgull LGTBI.

En missatges penjats a les seves pàgines de Facebook, els dos partits rebutgen les paraules del religiós i el PSIB-PSOE, a més, afirma que denunciarà els fets.

El missatge íntegre d’EOB és el següent:

#LGTBIfòbia ni a #Bunyola ni enlloc!

Dissabte passat, el rector de Palmanyola va atacar la comunitat #LGTBI en el sermó d’un bateig. Durant l’ofici religiós, el mossèn va definir els homosexuals de malalts mentals.

Esquerra Oberta de Bunyola rebutjam les paraules del rector i condemnam tota mena d’actituds homòfobes. Al nostre poble no hi ha cabuda per a actituds discriminatòries pel que fa a orientació sexual o identitat de gènere. És per això mateix que volem reiterar el nostre compromís amb els drets del col·lectiu LGTBI que tant està costant conquerir.

Estima com vulguis, Bunyola t’estima!

Palmanyola és llibertat, Bunyola és llibertat!”

Per part seva, els Socialistes de Bunyola i Palmanyola també s’han mostrat especialment durs amb el rector de la parròquia de Palmanyola. El missatge íntegre publicat a la seva pàgina de Facebook és el següent:

“En Palmanyola llevamos ya un par de años aguantando que el Sr. Ricardo Ramos, párroco de la Iglesia, nos adorne los buzones con su revista parroquial llena de odio hacia las mujeres que deciden abortar (por cualquier motivo) o contra los homosexuales. Pero este sábado pasado ya fue la gota que colmó el vaso cuando en la celebración de un bautizo aprovechó su posición y con micrófono en mano soltó por su boca sapos, culebras y toda clase de insultos hacia los homosexuales aprovechando que ese fin de semana se celebraba la fiesta del Orgullo en Madrid. Frases como “los homosexuales son enfermos mentales” se oyeron en la “Casa de Dios”, en la Casa en la que supuestamente TODOS los hijos de Dios son bien recibidos, sea cual sea su sexo y color no???? Pues al parecer, en la Casa del Señor sita en Palmanyola no son bien recibidos ningún miembro de la #LGTBI ni aquellas mujeres que por cualquier razon hayan abortado…

Ya está bien Sr. Ramos, desde el Partido Socialista creémos que sus palabras ya no solo son ofensivas sino lo siguiente y no lo vamos a consentir. Por ese motivo os informamos que a través de nuestra Sec. General y portavoz, Sandra Llop, vamos a denunciar estos hechos.

Les paraules contra el col·lectiu LGTBI pronunciades dissabte pel rector a Palmanyola durant un bateig provocaren la indignació de molts dels assistents a la festa, però no va ser la primera sortida de to del religiós. Un dia abans, a la missa de la festa patronal de Sant Marçal a l’església de la Cabaneta (Marratxí) ja havia pronunciat un sermó en què atacà el col·lectiu homosexual, el feminisme i l’avortament i que també provocaren la resposta del batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, que publicà el següent missatge a la seva pàgina de Facebook:

“Avui, dia de Sant Marçal, és una jornada de celebració per a tots els marratxiners, però hi ha moments en els quals és necessari interrompre l’alegria per posar-se seriosos. En el marc del sermó de la missa solemne, el capellà que oficiava la cerimònia ha fet afirmacions molt greus en contra de l’avortament, el col·lectiu LGTB i el feminisme més pròpies d’una altra època. Com a màxim representant de l’Ajuntament, vull deixar clar que Marratxí és un municipi modern, tolerant i respectuós amb totes les formes d’estimar, les orientacions sexuals, la importància del feminisme i amb la llibertat d’elecció de les dones.
I dit això, avui més que mai, vull convidar-vos a tots i totes a gaudir de les Festes que ens uneixen com a marratxiners. Visca Sant Marçal i visca Marratxí!”.

Coincidint amb la celebració de la festa de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament de Bunyola havia fet seves les reivindicacions d’aquest col·lectiu i, el passat 28 de juny, havia penjat la badera de l’arc de Sant Martí al balcó de la Casa de la Vila.

ajuntament-bandera-LGTBI

Més informació:

  • El rector de Palmanyola envesteix el col·lectiu LGTBI i provoca un escàndol durant un bateig, aquí.