El rector de Palmanyola envesteix el col·lectiu LGTBI i provoca un escàndol durant un bateig

93114632

Escàndol a l’església de Palmanyola durant un bateig.

Segons han relatat diverses persones, el rector que celebrava l’acte de bateig el passat dissabte va envestir durant el sermó i sense venir a compte contra la festa de l’Orgull que s’ha celebrat aquests dies i contra el col·lectiu LGTBI. Alguns dels assistents han relatat a les xarxes socials que el religiós hauria qualificat els homosexuals de “malalts mentals” que “no poden procrear”.

Un dels assistents ha publicat un fil amb vuit tweets que expliquen la tensa situació viscuda a l’església de Palmanyola.

Aquests fets de Palmanyola s’han produït un dia després que s’hagués viscut una situació similar a l’església de Sant Marçal de la Cabaneta (Marratxí), quan el capellà també aprofità el sermó de la missa de la festa patronal d’aquell poble per atacar el col·lectiu homosexual, contra l’avortament i contra el feminisme, fet que va provocar el malestar de molts dels assistents a la celebració.

Tal fou la tensió que provocà el capellà que fins i tot el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, va publicar un missatge a Facebook en què repudiava l’actitud del religiós. El missatge complet és aquest:

“Avui, dia de Sant Marçal, és una jornada de celebració per a tots els marratxiners, però hi ha moments en els quals és necessari interrompre l’alegria per posar-se seriosos. En el marc del sermó de la missa solemne, el capellà que oficiava la cerimònia ha fet afirmacions molt greus en contra de l’avortament, el col·lectiu LGTB i el feminisme més pròpies d’una altra època. Com a màxim representant de l’Ajuntament, vull deixar clar que Marratxí és un municipi modern, tolerant i respectuós amb totes les formes d’estimar, les orientacions sexuals, la importància del feminisme i amb la llibertat d’elecció de les dones.
I dit això, avui més que mai, vull convidar-vos a tots i totes a gaudir de les Festes que ens uneixen com a marratxiners. Visca Sant Marçal i visca Marratxí!”.

Les paraules d’aquest capellà han tengut una àmplia repercussió a les xarxes socials, on molts usuaris han mostrar el seu malestar amb aquest religiós que ja havia provocat polèmica en altres ocasions.