Raixa s’obrirà un vespre cada mes de l’estiu amb activitats culturals

El Consell de Mallorca ha presentat un programa d’activitats culturals a Raixa, coincidint amb el 15è aniversari de l’adquisició pública de la possessió, que s’inicien aquest divendres, 30 de juny.

Raixa s’obrirà un vespre cada mes fins el proper setembre i s’hi oferirà un espectacle cultural al voltant dels valors mediambientals, històrics i culturals de la finca.

“Després del període de deixadesa i d’immobilitat de la darrera legislatura, el nostre equip ha apostat, des del primer moment, per aquesta joia arquitectònica i cultural”, va afirmar el vicepresident del Consell, Jesús Jurado, durant la presentació del programa d’actes, una experiència que volen que sigui duradora en el temps i que, en un futur no gaire llunyà, Raixa pugui oferir activitats socioculturals durant tot l’any.

Tots els espectacles programats són gratuïts, però serà necessària una invitació que es podrà recollir a porta (120 entrades) o reservar-la amb anterioritat a la web de ticketea (250 entrades) de forma totalment gratuïta.

PROGRAMA D’ACTES

30 de juny a les 21.00 hores
EL VI A LA SANG
Microformat que té com a objectiu introduir l’espectador en el món del vi, el significat al llarg de la història en l’àmbit festiu, ritual i també religiós. El vi indicava el grau de civilització, i el fet de consumir-lo distingia les cultures més desenvolupades de les primitives. Al mateix temps s’explica la història del vi a Mallorca, des de l’antiguitat fins a l’apogeu dels segles XVIII i XIX, amb el daltabaix que va significar la fil·loxera.
Tot aquest contingut el transmet l’escriptor Tomàs Vibot i el representa l’actor Àlex Tejedor, qui ens explica la seva pròpia vivència quan entra en escena amb una botella i una copa de vi a la mà. Ens explica la història del vi, lligada a la seva vida, i acaba amb un final sorprenent.

21 de juliol les 21.00 hores
CRÒNICA DE LA NOVA CANÇÓ

El novembre del 2016, i de la mà de tres músics professionals, neix el projecte Crònica de la Nova Cançó, que ara ja és una realitat i ha fet diferents concerts arreu de Mallorca. En aquests moments, el grup està format per 6 components amb instruments molt diferents que encaixen a la perfecció, partint d’un piano de cua, un violoncel, un contrabaix i també una guitarra acústica, un flabiol mallorquí i dues veus.
Aquest grup va néixer amb la intenció de recuperar les cançons de lluita per la llibertat que cantaven en aquell moment els cantants catalans i mallorquins, en aquest concert podrem escoltar cançons de Serrat, Llach, Maria del Mar Bonet, i algunes no tan conegudes de Josep Maria Espinàs, i de Joan Isaac.

11 d’agost a les 21.00 hores
ESTRELLES I TALAIOTS

Estrelles i talaiots és un espectacle teatral dirigit per Carlos Garrido, i protagonitzat per Rodo Gener i Xavi Nuñez, amb la música de Mariona Forteza.
Es tracta d’una recreació històrica que evoca el moment en què la República romana conquesta les illes i desapareix una cultura mil·lenària, molt més antiga i tradicional: la cultura talaiòtica.
Aquesta situació serveix de rerefons per reflexionar sobre el moment actual. Quan un món globalitzat, molt potent des del punt de vista econòmic, s’imposa sobre les petites cultures locals i n’amenaça seriosament la supervivència. Estrelles i talaiots funciona com un diàleg a dues veus. D’una banda, el patrici romà que impulsa la conquesta i representa els interessos d’una civilització urbana, especulativa i organitzada. De l’altra, l’home talaiòtic com a exponent d’una civilització preurbana, tribal i arrelada a la terra.

1 de setembre a les 20.00 hores 
SHOWCOOKING AMB MIQUEL CALENT

En aquest espectacle, que vol impulsar el producte de la terra, proper i el més natural possible, el cuiner Miquel Vicens (de Can Calent) ens explicarà com cuinar diferents plats de la cuina més tradicional, i presentar-los d’una manera més innovadora. Cuinarà tres plats, i s’elaboraran 500 tapes del mateix plat perquè el públic assistent les pugui degustar. Per aquest espectacle, es comptarà amb la col·laboració de galletes Gori.

29 de setembre a les 20:30 hores 
ENTRE MONS

Concert de Piano i Bombardí per part de dos reconeguts músics, d’una banda la Pianista Japonesa Yuko Mazutani, i d’altre banda el bombardinista Mallorquí Josep Burguera (guanyador del concurs internacional de bombardí a Corea del Sud, 2010), que ens interpretaran una mescla d’obres clàssiques i contemporànies de compositors d’arreu del mon, partint de Espanya, passant per França, fins arribar al Japó, i travessant el Pacífic per arribar a Argentina, entre d’altres.