La rectoria d’Orient, a Airbnb

Rectoria-Orient

“El patrimoni de l’església de Mallorca, es lloga a Airbnb”. Aquest és el títol de la contraportada del Diario de Mallorca d’aquest diumenge, 11 de juny. Matías Vallés, a la seva secció Boulevard, revela que l’antiga rectoria d’Orient es posa a disposició de tots els que la vulguin llogar a través de la plataforma de lloguer turístic Airbnb.

“Impressionant casa amb grans espais a l’aire lliure a Orient”, titula l’anunci, en el qual s’especifica que “Orient és un petit i pintoresc poble allunyat del turisme de masses a Mallorca”. La casa, amb capacitat per a 8 persones, disposa de “4 habitacions dobles, 3 cambres de bany, una cuina amb un gran forn per cuinar els productes locals sorprenents, un ampli menjador i una sala d’estar amb una gran llar de foc” i, fins i tot, “una sala de relaxació” per practicar el ioga i pilates. Tot per 30 euros el vespre per a un mínim de cinc persones. Feis càlculs.

A les imatges que acompanyen l’anunci a Airbnb s’aprecia que la casa ha estat restaurada, tant l’interior com el jardí. Els comentaris de la pàgina elogien la rectoria: “Vàrem tenir les millors vacances des de fa anys! Orient és una mica lluny de tot, però realment val la pena. Està molt allunyat del turisme típic que nosaltres, els alemanys, associam amb el Mallorca. La casa (una antiga rectoria) és tranquil·la i relaxant”, afirma un d’ells. “Sens dubte recoman aquest lloc. Una casa màgica amb ànima. Molt bell jardí amb excel·lents vistes. Orient té un entorn molt interessant. Tenim la intenció de tornar-hi l’any que ve”, diu un altre.

L’església va posar a lloguer convencional la rectoria d’Orient l’any 2011. Estava deshabitada des de feia anys. L’aleshores rector d’Alaró i administrador d’Orient, Josep Noguera, explicà que l’ingrés serviria per pagar les obres de restauració de l’església del llogaret.

L’actual rector d’Alaró, Bartomeu Barceló, ha dit a Matías Vallés que el tema del lloguer el duen “des de l’Esplai diocesà”.

[A la imatge de dalt, la rectoria d’Orient l’any 2011, quan s’oferia per a lloguer convencional]

Més informació:

-“El patrimoni de l’església de Mallorca, es lloga a Airbnb”, Diario de Mallorca (11-6-17), aquí.