Bunyola acull la final de futbol cadet entre el RCD Mallorca i l’Atlètic Balears

Bunyola ha estat seu, aquest cap de setmana del 3 i 4 de juny, de la semifinal i la final de la categoria cadet de futbol escolar disputades entre el Penya Ciutadella Esportiva, la SD Portmany, l’Atlètic Balears i el RCD Mallorca.

En les semifinals, el Mallorca es va imposar al Portmany (2-0) i l’Atlètic Balears al Penya Ciutadella (1-0).

Aquest diumenge s’ha disputat al camp Miquel Bestard de Bunyola el partit per al tercer i quart lloc entre el Portmany i el Ciutadella (2-2) i la final entre el Mallorca i el Balears (1-0).

La final va comptar amb l’assistència de a consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, a més del batle de Bunyola, Andreu Bujosa, el regidor de Joventut i Esports, Eduard Riera, a més del president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard.

Abans de l’inici del partit, es va dur a terme l’acte simbòlic del programa Posam Valors a l’Esport que promou des de fa més d’un any la Conselleria i que té per objectiu desenvolupar una acció impulsada per tots els responsables de la comunitat esportiva per aturar comportaments del públic contraris al joc net i per combatre qualsevol manifestació oral de violència cap als àrbitres, jugadors o els agents que intervenen en el camp de futbol.

En cas de violència, i d’acord amb el protocol que preveu el programa, l’àrbitre pot aturar el partit i reunir tots els jugadors al centre del camp amb el cap baix amb una actitud de reprovació cap a les conductes que contradiuen els valors educatius.

L’acte va consistir en el lliurament de targetes blanques amb missatge de fair play a pares i mares, públic en general, per part dels jugadors i tècnics. Just abans de l’inici del partit, la comunitat esportiva i el Govern varen fer visible el seu impuls per educar en valors a través de l’esport lliurant cartells i tríptics de la campanya Posam Valors a l’Esport amb el decàleg de l’esportivitat per a pares i mares, públic, esportistes i entrenedors. Durant els mesos de maig i juny, la Conselleria repartit 7.500 tríptics, 4.400 postals i 3.600 cartells de la campanya als ajuntaments i les federacions de les Illes Balears.

Els quatre equips participants a la semifinal i a la final.
Els quatre equips participants a la semifinal i a la final.

A la sortida dels jugadors al centre del camp, els esportistes s’han fet una foto conjunta amb les targetes que posteriorment es lliuraren als pares per part dels mateixos jugadors i tècnics. Enguany, precisament després dels incidents ocorreguts al camp de futbol d’Alaró, el programa Posam Valors a l’Esport vol actuar a favor del comportament positiu dels pares i mares, públic en general, mentre que l’any passat l’acció es va centrar a formar 500 tècnics que varen arribar a formar fins a 10.000 esportistes a totes les Illes Balears.

La consellera i el director general, el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, i altres autoritats municipals, i el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard, varen ser rebuts per representants de pares i mares de cada un dels equips abans de sortir al terreny de joc a fer l’acte simbòlic. Tots varen encapçalar la comitiva acompanyats d’àrbitres, els presidents dels clubs, esportistes i tècnics.

El programa Posam Valors a l’Esport té tres línies bàsiques d’actuació centrades a reduir els comportaments contraris al joc net en l’esport en edat escolar. Mitjançant l’educació amb valors s’intervé en els i les esportistes, en els pares i mares dels esportistes i en el teixit social de les Illes Balears.

sdr

dav