Correguda en Roba Interior 2016: la gran festa per Sant Mateu

Bunyola i els bunyolins ho hem tornat a fer. La Correguda en Roba Interior ha tornat a ser un èxit de participació i públic.

La festa, que enguany celebrava la dotzena edició consolidada ja com a acte central de les festes de Sant Mateu, va omplir, dissabte 17 de setembre, el poble de gent despullada.

Milers de persones no es varen voler perdre la gran festa popular de Bunyola, que enguany va tenir com a pregonera la glosadora Maribel Servera. Va llegir un pregó festiu i reivindicatiu en temes com l’educació, la llengua, la corrupció… o la mateixa Correguda. Abans de la sortida, el bunyolí Pau Debon, excantant d’Antònia Font, també va interpretar la nova “cançó oficial” de la Correguda, publicada a principis d’aquesta setmana. El mateix Pau Debon ha protagonitzat el vídeo promocional de la festa, amb el tema com a banda sonora. Cançó i vídeo es varen fer virals en poques hores.

Al següent vídeo podeu escoltar el pregó de Maribel Servera i la cançó Sa Correguda en Roba Interior, interpretada per Pau Debon:

Com és habitual, la celebració –organitzada per l’associació Quin Ubiti!– es va iniciar a mitjan horabaixa i va estar animada, un any més, per Toni Xango, que va presentar part del seu nou espectacle Àguila Blava i companys indígenes.

Com és habitual, hi va haver cervesa de franc per a tots els participants (i refrescs per als menors), amb 1.200 litres de líquid distribuït entre els participants.

Abans, hi havia hagut la festa prèvia, amb l’anada al Castellet a despenjar les bragues de la geganta Bàrbara, que hi havien estat col·locades el primer dia de festes. Les bragues varen ser passejades pel poble i pels bars en una festa més local i bunyolina, sense aglomeracions, que s’ha començat a celebrar en els darrers anys.

Un any més diversos regidors i el batle, Andreu Bujosa, amb un vestit dissenyat per l’associació de Randeres i Brodadores de Bunyola, varen participar activament a la festa.

Després del pregó i la cançó es donà el sus a la Correguda amb la traca i va començar la desfilada de mil metres pels carrers del poble davant l’atenta mirada de milers de persones.

La festa va acabar una altra vegada a la Plaça amb el lliurament de premis. Al vespre, continuà amb la Revetla en Roba Interior, durant la qual actuaren els Pirates Pirats, DJ Miki i DJ Adri.

Més informació:

–Correguda en Roba Interior: la festa ha començat, aquí.
–VÍDEO: Pau Debon protagonitza l’anunci de la Correguda en Roba Interior, aquí.
–Pau Debon canta ‘Sa Correguda en Roba Interior’, aquí.
–Tots els actes de Sant Mateu 2016, aquí.