Els glosadors omplen el Teatre de Bunyola

El passat dimecres 14 de setembre el Teatre Municipal acollí un combat de gloses en el qual intervingueren els glosadors Maribel Servera, Servereta, Miquel Àngel Adrover, Campaner, Macià Ferrer, n’Oto, i Mateu Matas, Xurí.

El bunyolí Jordi Cloquell, Artiller, en féu la presentació.

Com sol ser habitual en els combats, les gloses fetes al moment versaren sobre temes d’actualitat, alguns polèmics, i sobre la política tant a nivell local com de les Illes o de l’estat. Aquí teniu els temes més presents i alguna de les gloses: les festes de Sant Mateu, el paperí, el pi ensabonat, la correguda amb roba interior, amb referències a l’absència de dones al vídeo que anuncia la Correguda en Roba Interior (“Jo no sé si és que ses dones no saben anar amb bicicleta”)… La dificultat d’aparcar al poble (“Jo ensabonaria per exemple l’Ajuntament, que faci un aparcament…”), el batle i la regidora Agustina Vilaret, l’escola i les seves mancances, els atacs a l’educació i la lluita per l’ensenyament de qualitat de fa uns anys, amb  referències a Guillem Estarellas;  el govern espanyol en funcions, els possibles (o impossibles) pactes, les possibles eleccions el dia de Nadal, la presidenta del Govern Francina Armengol, etc.

No s’aturen de pactar
i es govern no troba via,
però es jutges i fiscalia,
aquests si que saben pactar

A sa roba interior
tothom hi pot cabre
Però lo que jo vull sebre
és si hi va sa vara major,
si n’Andreu farà  honor
i dissabte és vestirà.

Amic meu has de pensar
que això de vegades esclata:
hi haurà qualque beata
que no et tornarà a votar.

Però jo me n’he temuda
que hi ha un detall important:
que li diuen correguda
i tothom hi va caminant.

Jo a Bunyola li dic
que sigui un poble com cal
que tengui sobirania
i disfruti, que és principal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Més informació:

–Tots els actes de Sant Mateu 2016, aquí.