La festa de la gallina que tornà carabassa

Us enllaçam un article que Jaume Mateu Martí, president de l’Obra Cultural Balear, ha publicat al seu blog sobre la festa de ‘La gallina que va tornar carabassa’.


La festa de la gallina que tornà carabassa

Els pobles són les seves llegendes, ja ho sabem, i per això cal preservar-les i difondre-les, naturalment. I si sobre alguna de les seves llegendes se’n fa festa, s’haurà clos amb excel·lència el cercle prodigiós –i necessari- de la transmissió. Algunes de les anomenades neofestes que han esclatat a Mallorca els darrers anys obeeixen a aquest patró. La darrera va arrencar ahir a Bunyola, el meu poble, i engegada per un grup de dones, la qual cosa encara la fa més engrescadora: la festa de “La gallina que tornà carabassa”… [Llegiu-lo complet aquí]