Quatre anys de lluita educativa al CEIP Mestre Colom de Bunyola

El CEIP Mestre Colom de Bunyola acull una exposició retrospectiva del conflicte en l’ensenyament creat per la política educativa del Govern en els darrers anys.

La mostra, titulada I tu, què has perdut? es va inaugurar dimecres, 6 de maig, i es podrà visitar els dimecres següents, 13 i 20 de maig, entre les 17h i les 19h i de dilluns a divendres entre les 13:45h i les 14:30h. La inauguració va comptar amb l’assistència de representants de l’Assemblea de Docents, membres de l’APIMA de l’escola, pares, mares i mestres d’altres centres de l’illa.

L’exposició es distribueix en dos espais del centre educatiu. Al claustre de l’edifici principal hi ha tretze panells amb els retalls del que s’ha publicat a la premsa des de 2012 sobre la política educativa del Govern i el conflicte que creà. Els panells volen mostrar com va créixer el conflicte a partir de les decisions del Govern, de retallades, de declaracions… i acaben amb les dimissions de la consellera, del secretari general i les sentències del TSJB sobre el TIL.

A l’edifici d’Educació Infantil hi ha una exposició de fotos ampliades que mostren com ha viscut la comunitat educativa el conflicte i les activitats en les quals ha participat: casserolades, la dimissió de l’equip directiu, el concert verd per a la caixa de resistència, la Correguda en Roba Interior a les festes de Sant Mateu, la participació a manifestacions i concentracions, el primer dia d’escola després de la vaga indefinida, l’acte el Dia de la Dignitat, etc.

També s’hi ha exposat un gràfic que mostra les retallades econòmiques en les aportacions de la Conselleria al centre. L’escola ha perdut un 41% d’ingressos en aquests quatre anys per les retallades del Govern.

Finalment, també s’hi projecten diversos vídeos, el titulat I tu, què has perdut? i el resum de l’acte del Dia de la Dignitat celebrat el  febrer de 2014.