Elisabet Abeyà acosta Joan Mascaró al cicle ‘El Darrer Divendres’

El proper divendres, dia 27 de març, Elisabet Abeyà parlarà sobre el savi, filòleg, orientalista, escriptor i traductor Joan Mascaró i Fornés (Santa Margalida, 1897-Cambridge 1987) en una xerrada que s’emmarca dins el Darrer Divendres, que cada final de mes organitza l’Associació J. Koslowsky. L’acte es farà a les 20:30h a la Sala Gran de la Rectoria de Bunyola.

Joan Mascaró fou un dels traductors més importants d’obres espirituals hindús i budistes des de les seves llengües originals, sànscrit i pali, a l’anglès.

Elisabet Abeyà, mestra, psicòloga i escriptora és també traductora i ha traduït al català les versions en anglès que féu Joan Mascaró de diverses obres mestres de la literatura budista hindú com El Baghavad Gita, Els Upanishads i El Dhammapada. També traduí de l’anglès al català el llibre de Mascaró Llànties de foc: de les escriptures i saviesa del món, que és una compilació de fragments de caire espiritual, provinents de totes les èpoques.

L’acte del Darrer Divendres dedicat a Joan Mascaró comptarà també amb l’emissió fragmentada del documental Llànties de Foc, dirigit per Sílvia Ventayol i Nofre Moyà. Aquest documental es presenta com un retrat indagador sobre l’obra i vida de Joan Mascaró i Fornés, que va defensar amb insistència la necessitat d’establir un pont de diàleg entre civilitzacions.

CARTELL JOAN MASCARO

Bàrbara Suau Font

Bàrbara Suau Font

Mestra i investigadora sobre història i patrimoni de Bunyola. Des de 1985, al Col·lectiu Cultural Sitja i a Es Castellet.